Te koop

Geïnteresseerd? Lees eerst de manier van reserveren goed door!

 
Update 30 juli 2018 / Te koop:
Alles is gereserveerd of verkocht!

 


Prijzen

Prijzen 

Grasparkieten
- Texas clearbody en Regenboog
€ 17,50 per stuk
- standaard/overige kleurslagen
€ 15,00 per stuk

 

Valkparkieten
€ 35 per stuk


Bij de verkoop krijg je van mij een doosje om de vogel te vervoeren en behandel ik de vogel preventief tegen mijt, luis en worm.

 

Betalen

Betalen kan door het totaal bedrag vooraf over te maken of via een gepaste betaling tijdens het ophalen van de vogel(s).

Waarom deze prijzen?
Er wordt veel tijd, zorg en geld gestoken in de grasparkieten. Een nette voliere, kwalitatief goed voer en aanvullende voedingssupplementen zorgen voor de meest prettige leefomgeving. Preventief worden de vogels meerdere keren per jaar behandeld tegen mijt, luis en diverse soorten wormen. Regelmatig worden ze d.m.v. van ontlastingonderzoek onderzocht op ziektes en wanneer nodig behandeld. Daarnaast ben ik een geregistreerd kweker en ring mijn grasparkieten met unieke en officiële bondsringen.Eisen voor nieuwe baasjes

Wanneer je graag een parkietje van Sweet Lake Grasparkiet wilt aanschaffen stel ik diverse eisen en heb ik diverse voorwaarden:

- Parkietjes verkoop ik uitsluitend in koppels (man + man of man + pop) omdat grasparkieten niet alleen horen te zitten. Er worden enkel grasparkieten 'los' verkocht wanneer er al een andere parkiet thuis aanwezig is.
- Daarnaast dient de kooi niet te klein te zijn (en ik ontvang daarom graag een foto) en zie ik het liefst dat ze ook een aantal uren los door de huiskamer mogen vliegen.
- Ik wiek de jonkies niet en ik raad dit ook niet aan om later te doen. Parkieten hebben een prachtig stel vleugels om mee te vliegen, het tammaken is net zo makkelijk zonder dat je ze wiekt. Voldoende baasjes van mijn jonkies gingen je voor. 

- Ik verkoop geen jonkies voor handopfok. Jonkies horen door hun ouders te worden opgevoed. Sinds 1 juli 2014 geeft de wet aan dat dit zelfs verboden is. Lees hier meer over het handopfokverbod.  

 

Gewend aan handen, maar nog niet tam 

De grasparkietjes die hier geboren worden, worden bij de nestcontrole en tijdens de groei regelmatig in de handen gehouden. Op die manier worden ze minder schuw en zijn ze minder bang voor handen wanneer ze naar de toekomstige eigenaren verhuizen. Het daadwerkelijke tam maken kan pas gebeuren bij en door de nieuwe eigenaren. Op internet zijn veel leuke tips te vinden om je grasparkietje(s) tam te maken.

 

Let op! Grasparkietjes zijn groepsdieren

Wanneer je een Sweet Lake Grasparkietje wil aanschaffen kan dit alleen wanneer deze met minimum 1 andere grasparkiet komt te zitten. Grasparkieten zijn zeer sociaal en komen in Australie in grote zwermen voor. Daarom horen grasparkietjes niet in hun eentje in een kooi. Ze hebben dagelijkse uitdagingen en omgang met soortgenoten nodig voor een fijn en gelukkig leven. Het tam maken gaat niet langzamer of moeilijker dan wanneer je er eentje hebt. Vaak durven ze juist meer omdat ze samen sterk staan en wanneer er eentje op je hand zit, komt de ander al gauw kijken omdat zijn nieuwsgierigheid hem niet kan tegenhouden. Uiteraard gaat er in het tammaken veel tijd zitten; het gaat zeker niet vanzelf! Het is een kwestie van doorzetten en volhouden.