Manier van reserveren/toewijzen

Ik werk zonder reserveringslijsten. Wanneer er kleintjes zijn geboren wordt dat vermeld op de website en Facebookpagina. Wanneer de geslachten duidelijk zijn (na een week of 5/6) of ze zijn oud genoeg om te mogen verhuizen (wanneer ze zelfstandig zijn, vanaf minimaal 7 weken) worden de kleintjes vrijgegeven op de Te Koop pagina gezet en kunnen ze worden gereserveerd. Reserveringen worden dan op volgorde van binnenkomst behandeld, mits het reserveringsformulier volledig is ingevuld. Let op: mijn aanbod aan jonge vogels is vaak niet voldoende voor alle geïnteresseerden. Ik kan daarom niet aan ieders wens voldoen. Graag hiervoor je begrip. Bekijk daarom ook mijn collegakwekers.

 

Eisen voor nieuwe baasjes

Wanneer je graag een parkietje van Sweet Lake Grasparkiet wilt aanschaffen stel ik diverse eisen en heb ik diverse voorwaarden:

- Parkietjes verkoop ik uitsluitend in koppels (man + man of man + pop) omdat grasparkieten niet alleen horen te zitten. Er worden enkel grasparkieten 'los' verkocht wanneer er al een andere parkiet thuis aanwezig is.
- Daarnaast dient de kooi niet te klein te zijn (en ik ontvang daarom graag een foto) en zie ik het liefst dat ze ook een aantal uren los door de huiskamer mogen vliegen.
- Ik wiek de jonkies niet en ik raad dit ook niet aan om later te doen. Parkieten hebben een prachtig stel vleugels om mee te vliegen, het tammaken is net zo makkelijk zonder dat je ze wiekt. Voldoende baasjes van mijn jonkies gingen je voor. 

- Ik verkoop geen jonkies voor handopfok. Jonkies horen door hun ouders te worden opgevoed. Sinds 1 juli 2014 geeft de wet aan dat dit zelfs verboden is. Lees hier meer over het handopfokverbod.  

 

Gewend aan handen, maar nog niet tam 

De grasparkietjes die hier geboren worden, worden bij de nestcontrole en tijdens de groei regelmatig in de handen gehouden. Op die manier worden ze minder schuw en zijn ze minder bang voor handen wanneer ze naar de toekomstige eigenaren verhuizen. Het daadwerkelijke tam maken kan pas gebeuren bij en door de nieuwe eigenaren. Op internet zijn veel leuke tips te vinden om je grasparkietje(s) tam te maken.

 

Let op! Grasparkietjes zijn groepsdieren

Wanneer je een Sweet Lake Grasparkietje wil aanschaffen kan dit alleen wanneer deze met minimum 1 andere grasparkiet komt te zitten. Grasparkieten zijn zeer sociaal en komen in Australie in grote zwermen voor. Daarom horen grasparkietjes niet in hun eentje in een kooi. Ze hebben dagelijkse uitdagingen en omgang met soortgenoten nodig voor een fijn en gelukkig leven. Het tam maken gaat niet langzamer of moeilijker dan wanneer je er eentje hebt. Vaak durven ze juist meer omdat ze samen sterk staan en wanneer er eentje op je hand zit, komt de ander al gauw kijken omdat zijn nieuwsgierigheid hem niet kan tegenhouden. Uiteraard gaat er in het tammaken veel tijd zitten; het gaat zeker niet vanzelf! Het is een kwestie van doorzetten en volhouden.