Forpussen

De Forpus is een zogenaamde dwergpapegaai welke van oorsprong in heel Zuid-Amerika voorkomt. Het zijn kleine, ietwat gedrongen vogels (De meeste soorten zijn ongeveer 12 tot 13 cm groot wat relatief klein is), met korte, wigvormige staartjes. In het wild zijn de vogels overwegend groen waarbij een aantal rassen opvallend fraai blauwbezit tonen in de vleugels, de stuit, staart en kop. Ze kunnen door de lange vleugels erg goed vliegen en leven vaak aan de randen van bossen in soms verrassend grote groepen bij elkaar. Er zijn diverse soorten en ondersoorten welke hoofdzakelijk groen van kleur zijn. Bij de Forpus Coelestis (de meest eenvoudig te houden en kweken soort) zijn door de jaren heen veel kleur-mutaties ontstaan. Zoals de blauwe en grijze variant die ik bezit. 

Bron: http://www.forpussenclub.nl/herkomst/

Forpus Coelestis man

Geb: begin mei 2014

Kleurslag: Blauw, split cinnamon

 

Nageslacht: geen

 

Forpus Coelestis pop

Geb: begin mei 2014

Kleurslag: Grijs

Nageslacht: geen

 


Kweekuitkomsten:

Mannen:

100 % blauw, split grijs

 

Poppen:

50 % blauw, split grijs

50 % cinnamon, blauw, split grijs